Με τη συμμετοχή θρυλικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έγραψαν ιστορία στα κυπριακά γήπεδα και αθλητών των Special Olympics, θα λάβει χώρα το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ίσων Ευκαιριών.

Το Τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Εθελοντικό – Φιλανθρωπικό Οργανισμό των Ποδοσφαιριστών Γκολ στη Ζωή και την ΟΠΑΠ Κύπρου. Η εκδήλωση διεξάγεται με τη συνεργασία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών. Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου 3v3, στο Nicosia Mall στην Ανθούπολη.

Μαζί μας εν ενεργεία άσοι των γηπέδων, θα υπογράφουν αυτόγραφα και θα βγάζουν φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους. Επίσης η χορωδία του Πολιτιστικού Όμιλου «Διάσταση» θα δώσει το παρόν της στο ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης.

Στο 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ίσων Ευκαιριών, οι ποδοσφαιριστές που απολαμβάναμε για χρόνια στα γήπεδα θα αγωνιστούν μαζί με τους αθλητές των Special Olympics σε μικτές ομάδες των τριών παικτών εκάστη. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση της ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου, στέλνοντας παντού το μήνυμα πως «Μαζί Γινόμαστε πιο Δυνατοί».

Το ποδόσφαιρο, ως το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη πρέπει να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους όσους το αγαπάνε.

Τον αγώνα στηρίζουν το Nicosia Mall και τα Starbucks που θα κερνάνε καφέ και σνακ τους παρευρισκόμενους.