Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιούν 18 παιδιά Ελληνοκυπριακών οικογενειών που αγωνίζονται στην ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου «Ελευθερία – Παγκύπριος» της Νέας Υόρκης. Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής τους ο ΚΟΑ δεξιώθηκε ποδοσφαιριστές, προπονητές και συνοδούς στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, ενώ ο Τάσος Κίσσας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Γκολ στη Ζωή», είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στα παιδιά, ηλικιών 15-17 χρόνων, το όραμα και την αποστολή του Εθελοντικού – Φιλανθρωπικού Οργανισμού των Ποδοσφαιριστών.

Άπαντες παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Τάσου Κίσσα, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία, αναπτύσσοντας την αποστολή και το όραμα του «Γκολ στη Ζωή». Τα παιδιά διδάχτηκαν την αξία του εθελοντισμού, γεμίζοντας τις αποσκευές τους με μια ξεχωριστή εμπειρία και πολλά παραδείγματα τα οποία θα μεταφέρουν πίσω στις ΗΠΑ.

Το σωματείο «Ελευθερία – Παγκύπριος» της Νέας Υόρκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες της κυπριακής παροικίας στις ΗΠΑ.