Άντρη Ελευθερίου, Ελένη Αρτυματά, Δημήτρης Μινασίδης, Δημόκριτος Παπαδαυίδ και Σάββας Πικραμμένος ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του «Γκολ στη Ζωή» και το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίουμετέδωσαν το μήνυμα «Μπορούμε! Μπορώ!» σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, στηρίζοντας εμπράκτως εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε το  «Γκολ στη Ζωή», μαζί με άλλους φορείς, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου.

Χιλιάδες πολίτες άκουσαν με ενδιαφέρον και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Παράλληλα δεκάδες νέοι εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των  οστών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η παγκόσμια αυτή εκστρατεία ενημέρωσης δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι μεγάλο ποσοστό των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με:

-Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.

-Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.

-Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Το «Γκολ στη Ζωή» ευχαριστεί θερμά τους αθλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που ενίσχυσαν την προσπάθεια.