Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου και το σύνθημα «Μπορούμε! Μπορώ!, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, η Europa Donna Κύπρου, ο Europa Uomo Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, το Γκολ στη Ζωή, ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Φοιτητών Ιατρικής Κύπρου και το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου (συντονιστής), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας διοργανώνουν την εβδομάδα 29/1- 4/2/18, Παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο.

Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής, θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν τον καρκίνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 21:30, Μουσική Σκηνή RED
Φιλανθρωπική Μουσική Βραδιά στο από τον Σύνδεσμο Φοιτητών Ιατρικής Κύπρου. Στην είσοδο θα διεξαχθεί δειγματοληψία για εγγραφή νέων εθελοντών δοτών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 11:00-14:00

MY MALL, Λεμεσός

Q CITY CENTRE, Λάρνακα

KINGS AVENUE MALL, Πάφος

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 11:00-14:00

THE MALL OF CYPRUS, Λευκωσία

Αγώνες κωπηλασίας από αθλητές της ομάδας του Dragon Boat, Raging Mouflons, Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα malls θα διεξαχθούν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Παρουσία γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή», οι οποίοι θα φωτογραφίζονται με το κοινό κρατώντας μηνύματα της εκστρατείας.
  2. Παιδικό θεατράκι με μασκότ, για προώθηση της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στα παιδιά.
  3. Δωρεά προσφορά φρούτων από τις Υπεραγορές ΆλφαΜέγα.
  4. Ζωγραφική & παιχνίδι για παιδιά με θέμα την υγιεινή διατροφή.
  5. Αθλοπαιδιές για προαγωγή της άσκησης ως μέτρο πρόληψης.
  6. Δωρεάν σωματομετρήσεις.
  7. Δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, ζάχαρου και χοληστερόλης από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Φοιτητών Ιατρικής.
  8. Δωρεάν μετρήσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε καπνιστές.
  9. Διεξαγωγή δειγματοληψίας (με τη μέθοδο του σάλιου) για εγγραφή στο Κυπριακό Αρχείο, νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Με το γενικό σύνθημα «Μπορούμε! Μπορώ!» η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου προσεγγίζει θετικά και προληπτικά την αντιμετώπιση του καρκίνου τονίζοντας ότι υπάρχουν λύσεις που είναι εφικτές, αλλά χρειάζονται στόχευση και συστηματική δράση. Η Παγκόσμια αυτή εκστρατεία, επικεντρώνεται στο τι «Μπορούμε» να κάνουμε συλλογικά αλλά και στο τι «Μπορώ» να κάνω εγώ σαν μονάδα, για ορθότερη δράση στο θέμα του καρκίνου.